Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Torsdagen den 24:e september 2020
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15008  
  Antal nyheter: 5557  
  Meddelanden: 68505  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2441 st  
  Igår: 7783 st  
  Denna månad:
192881 st
 
  Föreg. månad:
252846 st
 
  Totalt: 74763445 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. pukamai
2. TomCl16
3. jiuer7845
4. Banning
5. sunnne
6. tasyabilla
7. scom851
8. FrankJScott
9. juliana168
10. rhafibima
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > För er som gillar motorspel av olika slag, titta hit!
 

 
 

För er som gillar motorspel av olika slag, titta hit!

Nu har spelutvecklingsbolaget Zordix tecknat ett förlagsavtal för Racingspelet Flåklypa Grand Prix.

Annons:


Zordix Publishing (“Zordix” eller “bolaget”) har idag tecknat ett nytt förlagsavtal med den norska spelstudion Ravn Studio (“Ravn”) för racingspelet Flåklypa Grand Prix. Spelet utvecklas till Nintendo Switch samt PC och planeras att släppas under andra kvartalet 2021. Avtalet innebär en investering om NOK 3 500 000, vilket motsvarar en fjärdedel av spelets totala budget.


Flåklypa Grand Prix är en av Norges mest älskade filmer och sänds fortfarande på TV varje jul. Det nya spelet som är ett samarbete mellan Zordix, Ravn och Caprino Filmcenter, är en andlig uppföljare till Game Boy-spelet med samma namn. Det spelet lanserades 2010 och har sedan dess sålts i över 380 000 exemplar. Flåklypa Grand Prix utvecklas till Nintendo Switch samt PC med planerad lansering under andra kvartalet 2021. Av den initiala försäljningen tillfaller 44% av intäkterna Zordix, tills dess att en investering om NOK 3 500 000 har intjänats. Därefter tillfaller 35% av intäkterna Zordix. Flåklypa Grand Prix blandar interaktiva scener med berättande och traditionell racing med roliga minispel för hela familjen.

Annons:“Vi är superglada att få en solid aktör som Zordix med på utgivandet av Flåklypa Grand Prix och ser fram mot att få glädja både stora och små med en härlig spelupplevelse. Ett efterlängtat kinderegg till spel, med charmerande karaktärer och häftiga körupplevelser bakom ratten på superbilen Il Tempo Gigante.”, Tinka Town, Kreativ Ledare, Ravn.

Projektet är det största Zordix Publishing signerat med en total utvecklingsbudget om 14 000 000 NOK och en förväntad återstående utvecklingstid på ett år. Utvecklingen av spelets racingdel kommer att utföras av ett team från Invictus Games, Zordix dotterbolag. Detta innebär att Zordix som koncern fakturerar Ravn ett belopp om 3 500 000 NOK, den budget som är tillägnad racingdelen. Övriga delar i spelet utvecklas av Ravn.

“Flåklypa Grand Prix är en av kronjuvelerna inom norsk underhållningsindustri och många med mig har ett fantastiskt barndomsminne från originalfilmen. Försäljningsframgångarna för det tidigare spelet, en rejäl budget, gedigen speldesign och erfarna team som samarbetar bäddar för stor framgång när spelet släpps under 2021. Zordix Publishing gör idag sin största affär hittills och vårt nya dotterbolag Invictus Games kommer inom projektet att vidareutveckla sitt kunnande inom racingspel för konsol och PC.” , Matti Larsson, VD, Zordix.

“Caprino Filmcenter som idag är världens äldsta filmbolag med originalägarskap, med framgångar som “Karius och Baktus” och “Klas Klättermus”, ser mycket fram emot ett spännande samarbete med Zordix. Det äldre Flåklypaspelet har sålt över 380 000 exemplar bara i norge och vann en Emma 2004, spelvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscars. När vi nu uppgraderar Flåklypa och tar in det nutidens teknologi är våra gemensamma konstnärliga och affärsmässiga ambitioner mycket stora.”, Remo Caprino, VD, Caprino Filmcenter

_____

Läs mer om vad tidningen innehåller:
Allt som finns i tidningen

Få tidningen direkt hem i brevlådan:
PRENUMERERA!

Köp lösnummer i kiosk:
KÖPSTÄLLEN FINNS HÄR!

Följs oss på Youtube:
Tidningen ATV-Quad

Följ oss på Facebook: @atvquadmag
Följ oss på Instagram: tidningen_atv_quad
» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se