10. abbe63

Här är du: Nyhetsarkiv > NILSSON OCH FJÄLLSTRÖM TAR GULD

NILSSON OCH FJÄLLSTRÖM TAR GULD

ÄLVDALEN SATTE PUNKT FÖR ÅRETS SM I ENDURO. RAFFLANDE IN I DET SISTA.
LARS JOHAN FJÄLLSTRÖM SÄKRADE SITT SM-GULDI SPORT 600 MED TVÅ FUTTIGA SEKUNDER FÖRE HEMMASONEN UFFE CARLSSON.
AMMARNÄS-EXPRESSEN STEFAN NILSSON TOG SM-GULDET I SPORT 500!

De två västerbottniska enduroåkarna Lars Johan Fjällström, Polaris och Stefan Nilsson, Ammarnäs vann Sport 600 respektive Sport 500 när den fjärde och sista deltävlingen i Älvdalen gasades igenom i dag lödig.
Sport 600 blev som väntat en riktig rysare mellan Fjällström och hemmasonen Uffe Carlsson, Arctic Cat. Uffe började bäst med ca 10 sekunders försprång, men Lars-Johan krigade sig allt närmare och en rasande sport på den brutalt snabba banan gav Fjällström en seger med knappa två sekunder! De två stod i en klass för sig närmaste man var Erik Larsson, även han Älvdalens som var fem minuter drygt efter.
Lars Johan vinner alltså guldet före Ulf Karlsson. Fin trea Anders Nilsson, Stråflons SK som kört jämnt och säkert genom hela SM-serien.
SNABB ALEXANDER VANN
Eftersom Alexander Strandberg, Ski-Doo tvingades bryta tävlingen innan finalen var det liksom bäddat för Stefan Nilsson att ta hem guldet. Stefan åkte också på säkerhet, även om det som vanligt inte handlar om mycket avslag när Ammarnäs SSK:s snabba förare drar fram. Men på dessa snabba sträckor var Ski-Doo snabbare. I mål som det att skilja dryga minuten, det var främst på andra varvet som Nilsson tappade mest genom lite småstrul.
Nytt guld Lynx-åkaren. Silver till Alexander. Markus Göransson, Team Walles lyckades knipa bronset strax före Erik Larsson, Vitådalen, som gjorde en fin spurt i Älvdalen.
Visst var det snabbt, men tittar man på tiderna så är 500-maskinerna bara några sekunder efter de snabbaste i 600-klassen per sträcka.
En bra tävling av rutinerade Älvdalens skoterfolk och en utmärkt resultatservice via Myggan Jansson.Tackar.
Säsongen är nu klar och nu gäller det att ladda upp för att göra en ny bra enduro-säsong. Årets upplaga har bäddat för en fin fortsättning.

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän

Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se